• Novinky - aktuálne

          • Školský rok 2021/2022
            • Školský rok 2021/2022

              23. 8. 2021

              Vážení rodičia, 

              školský rok 2021/2022 otvárame v zmysle nariadení MŠ SR. Prosím sledujte aktualizácie v časti NOVINKY.

               

              Termíny vzdelávania vo výtvarnom odbore :

              • pondelok 15,00 - ateliér 1sg. Bajkalská 20,  1-3 ročník (prihlásených žiakov si vyzdvihneme v družine, žiaci potrebujú rúško, pracovný plášť a vypísané vyhlásenie s prihláškou - nutné odovzdať vyučujúcemu)
              • utorok 15,00 - ateliér 1sg. Bajkalská 20 od 4 ročníka vyššie (žiaci potrebujú rúško, pracovný plášť a vypísané vyhlásenie s prihláškou - nutné odovzdať vyučujúcemu)
              • streda 15,00 (Pozor 15.9. je sviatok, začíname 22.9.)- pobočka Vajnorská 19 (žiaci potrebujú rúško, pracovný plášť a vypísané vyhlásenie s prihláškou - nutné odovzdať vyučujúcemu) - PLNÝ STAV
              • streda 17,00 - pobočka Vajnorská 19, prípravka na SŠ a VŠ umeleckého smeru (žiaci potrebujú rúško, pracovný plášť a vypísané vyhlásenie s prihláškou - nutné odovzdať vyučujúcemu) - PLNÝ STAV
              • štvrtok 14,00 - pobočka ZŠ Hlboká 4, od 1 ročníka vyššie (prihlásených žiakov si vyzdvihneme v družine, preto je potrebné informovať družinárku, žiaci potrebujú rúško, pracovný plášť a vypísané vyhlásenie s prihláškou - nutné odovzdať vyučujúcemu)

              PRIHLÁŠKU vypíšete najneskôr do 10.9. TU. Po tomto termíne ma prosím kontaktujte telefonicky.

              V prípade, že pobočka ktorú si vyberiete má už naplnenú kapacitu, budem vás kontaktovať telefonicky, aby sme našli optimálne riešenie. Začíname v týždni od 13.9.2021. V stredu 15.9. je sviatok, takže pobočka Vajnorská až 22.9.2021.

              Nakoľko je v budovách škôl na našich elokovaných pracoviskách od obmedzený pohyb pre zákonných zástupcov dieťaťa, zápis je potrebné absolvovať elektronickou formou. Všetky vypísané tlačivá podpíšte a odovzdajte vyučujúcemu na prvej hodine výtvarnej výchovy (pošlite scan, prípadne foto na mailovú adresu školy, najneskôr do 10.9.). Po tomto termíne ma prosím kontaktujte.

              AK SA CHCETE NIEČO OPÝTAŤ

              V prípade potreby konzultujte prosím telefonicky na 0915 808 807, alebo mailom na szus.vytvarna@gmail.com.

              Vyučovanie začína v týždni od 13.9.2021. Prosím sledujte však naše stránky, lebo samozrejme je možná zmena podľa aktuálnych opatrení a následných nariadení z dôvodu Covid19. Každý žiak je povinný mať na tvári rúško a vlastný plášť.


              OPATRENIA COVID-19. 

              Oznam zákonným zástupcom, sprevádzajúcim osobám a žiakom

              Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby, nesmie vstúpiť do priestorov školy.

              Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom

              Pred vstupom do SZUŠ je každý žiak povinný mať na tvári rúško a odovzdať okrem tradičnej podpísanej prihlášky, čestného vyhlásenia  aj tlačivo Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.

              V tomto zmysle prosím sledujte záložku NOVINKY, kde budeme zverejňovať informácie podľa aktuálnych nariadení v týždni pred začiatkom vyučovania. 

              Pre rýchlu orientáciu:

              Zelená fáza

              Základné umelecké školy, vrátane spevu, literárno-dramatického a tanečného odboru, a centrá voľného času zabezpečujú prevádzku podľa aktuálne platného COVID Automatu zverejneného na webovej stránke: https://korona.gov.sk/covid-automat-na-slovensku/, pričom upozorňujeme, že v bordovej a čiernej farbe okresu je prevádzka zabezpečená individuálnou alebo dištančnou formou.

              Oranžová fáza

              Základné umelecké školy, vrátane spevu, literárno-dramatického a tanečného odboru, a centrá voľného času zabezpečujú prevádzku podľa aktuálne platného COVID Automatu zverejneného na webovej stránke: https://korona.gov.sk/covid-automat-na-slovensku/, pričom upozorňujeme, že v bordovej a čiernej farbe okresu je prevádzka zabezpečená individuálnou alebo dištančnou formou.

              Červená fáza

              Červená fáza nastáva pri viacerých potvrdených pozitívnych prípadoch na COVID-19, ak ide o epidemický výskyt podľa rozhodnutia RÚVZ. RÚVZ môže rozhodnutím obmedziť prevádzku vo viacerých triedach alebo vo všetkých triedach, z dôvodu výskytu ohniska nákazy. V triedach s prerušeným prevádzkou škola zabezpečí dištančné vzdelávanie.

              Poprosíme Vás o súčinnosť a pochopenie. Ďakujeme a tešíme sa na Vás i Vaše deti.

              Autor: Norman Rockwell 

          • Nový školský rok 2021/2022
            • Nový školský rok 2021/2022

              24. 8. 2022

              Vážení rodičia, milí žiaci,

              od 27.5.2021 boli sprístupnené informácie PRIHLÁŠKY do výtvarného odboru na školský rok 2021/2022. Vyplnené prihlášky je potrebná vytlačiť a zaslať podpísané obyčajnou poštou do sídla školy na adresu Súkromná ZUŠ, Vajnorská 19, 831 03 Bratislava v termíne do 30.6.2021. Po tomto termíne ma prosím v prípade záujmu kontaktujte.

              Prijímacie skúšky do výtvarného odboru budú prebiehať na Vajnorskej 19 v dňoch 

              9.6.2021 od 15,00 do 17,00 (malí žiaci 5-9 rokov) a od 17,00 do 19,00 (starší žiaci 10-18 rokov)

              16.6.2021 od 15,00 do 17,00 (malí žiaci 5-9 rokov) a od 17,00 do 19,00 (starší žiaci 10-18 rokov)

               

              Uprednostnení budú samozrejme žiaci, ktorí pokračujú v ďalšom vzdelávaní. Upozorňujeme, že počet miest je najmä na pobočke Vajnorská značne obmedzený.

              Ak nám nič nepríde do cesty vyučovanie bude prebiehať podľa tohto rozpisu:

              Pondelok: od 15,00h, ateliér 1.sg Bajkalská 20, žiaci od 5 do 9 rokov

              Utorok: od 15,00h., ateliér 1.sg, Bajkalská 20, žiaci od 10 do 18 rokov

              Streda: od 15,00h., ateliér Vajnorská 19, žiaci do 5 do 10 rokov

              Streda: od 17,00h., ateliér Vajnorská 19, žiaci od 11 rokov (prípravka na ŠŠ a VŠ umeleckého smeru)

              Štvrtok: od 14,00h., trieda Hlboká 4, žiaci od 6 do 9 rokov a od 9 rokov do 13 rokov

              Prihlášky nájdete  v časti Prihlášky a poplatky alebo cez prelinky v texte či pod obrázkom. Ak máte otázky prosím neváhajte ma kontaktovať na adrese szus.vytvarna@gmail.com

               

              • PRIHLÁŠKU a ČESTNÉ VYHLÁSENIE vypíšte na stránke školy TU.

              • V súvislosti s mimoriadnou situáciou týkajúcou sa pandémie COVID19, venujte pozornosť opatreniam RUVZ a MŠSR. Všetky aktuálne informácie sa dozviete v časti NOVINKY.

              • Informáciu koľko stojí štúdium na našej strane nájdete TU

              • Následne zašlite podpísané tlačivá obyčajnou poštou na adresu školy, ktorú nájdete TU.

               

            • Vysvedčenia

              21. 6. 2021

              Vysvedčenia za školský rok 2020/2021 si môžete prevziať 30.6.2021 na Vajnorskej 19,

              v čase od 17,00 do 18,00h.

              Kto si ich nemôže vyzdvihnúť, budú pripravené po dohovore, k osobnému prevzatiu opäť v septembri.

            • Maľujeme na textil

              14. 5. 2021

              Mali sme veľkú radosť, že sme sa konečne po dlhom čase videli. So zaujatím sme sa pustili do práce. Aby sme mali pamiatku na šťastné stretnutie po dlhom čase, namaľovali sme si tričká. Tie nám dlhú dobu budú pripomínať našu radosť zo spoločného tvorenia :)

              Niekedy stačí mať obyčajné fixky na textil a keď ich postriekate dezinfekciou na ruky s obsahom alkoholu, takto krásne sa vám farby prepoja a rozpijú. Viac detailných fotiek týchto farebných výbuchov pridáme čoskoro.

            • Vrecková socha

              14. 5. 2021

              Naši žiaci sa popasovali s výrobou malej "vreckovej" sochy. Každý pristupoval k zadanej téme individuálne. Mámé deravú topánku, vykuchanú rybku, či popartovy banan. Čo poviete?

            • Tajomstvo

              14. 5. 2021

              Čo je tvojím tajomstvom? Predstav si, že máš iba papier, nožnice a lepidlo. Ako by si zobrazil niečo čo má byť utajené? Niečo o čom môžeme len premýšľať vo svojich predstavách? Čo ti tají kamarát? Čo sa môže ukrývať v melóne? Hádaj a skús zobraziť svoju predstavu o tajomstve.

            • Draci

              14. 5. 2021

              Rozmýšľal si ako by vyzeral drak z tvojej rozprávky? Koľko by mal hláv? Aký by mal charakter?

              Naši draci spinkajú, sú dúhoví, priateľskí, žijú vo vzduchu, v perinách i vo vode. Aký by bol ten tvoj?

            • I. stupeň - Vyrob si kamaráta

              5. 5. 2021

              Vytvorte si spolu s nami papierovú návštevu. Predstavte si svojho kamaráta, môže byť skutočný alebo celkom vymyslený. Niekoho, koho návšteva by vás potešila.  Inšpiruj sa dielami aj iným umelcov, ktorí namaľovali svojich kamarátov.

              Ako na to?

              1. zamysli sa, aké vlastnosti má tvoj kamarát.

              2. nakresli si kamoša na papier.

              3. dobre ho vyfarbi vystrihni si ho

              4. nalep na kartón 5. obstrihni kartón  

              6. vyrob si podstavec, aby stál

              7. nájdi mu nové miesto niekde v byte.

            • Návrat do škôl 05/2021

              29. 4. 2021

              V zmysle rozhodnutí Pandemickej komisie vlády SR, Ústredného krízového štábu, vlády SR v uznesení, Úradu verejného zdravotníctva SR, rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a podľa pravidiel COVID AUTOMATU vydaného Ministerstvom zdravotníctva SR s ohľadom na epidemiologickú situáciu COVID-19 na území Slovenskej republiky vyučujeme naďalej dištančnou formou podľa rozvrhu. Prezenčne budeme učiť, až v I. stupni varovania (ružová) - viď covidautomat. O prípadných zmenách vás budeme neodkladne informovať.

              Pozrite infografiky, link pod obrázkom.

              Vzdelávanie v zmiešaných skupinách nie je toho času možné, nakoľko sme v II.stupni varovania (červená)

              Cit. z usmernenia

              "12 Základná umelecká škola Základná umelecká škola má možnosť, ako je uvedené v tabuľke č. 1, vzdelávať prezenčne v individuálnej forme výučby s výnimkou spevu a dychových hudobných nástrojov. Tie, spolu so skupinovou formou výučby, realizuje dištančne. Prezenčné vzdelávanie je umožnené len žiakom, ktorí sú vo veku žiakov 1. stupňa ZŠ."

            • II.st., prípravka 28.4.2021

              29. 4. 2021

              Štúdia ruky - dokonči cvičenie z hodiny + urob 1 vlastnú kompozíciu dlane, dbaj na presnú anatómiu a proporčnosť, mysli na členenie jednotlivých prstov a skicuj najskôr s pomocnými osami a neskôr vytvaruj ruku, Tvor na formát A4 , mäkkou ceruzkou ( 3B - 6B ) na záver ruku vytieňuj. 

               

              Súčasná socha do vrecka 

              Na budúcu hodinu si priprav :

              Modelovaciu hmotu, ktorú ste dostali v balíčku. A k tomu podložku, igelit, rydlo ( alebo čokoľvek iné na pomoc pri modelovaní - spinka, klinec, lyžička, minca...) Budeme modelovať akoby súčasnú sochu vo vreckovej verzii. Budeme sa pohrávať aj s gýčom, ale v náš prospech samozrejme :) Hmota sa dá po zatvrdnutí následne pomaľovať. Prezrite si inšpirácie a popremýšľajte nad vašou formou, nemusíte nič komplikované.

            • I.stupeň - Ovocný sad

              28. 4. 2021

              Inšpirujte sa spolu s nami krásami zakvitnutých ovocných stromov, ktoré zaujali aj známych umelcov ako Van Gogh či Monet. Aby sa aj naše krajinomaľby priblížili ich dielam použijeme pri nanášaní farby hubky. Dobre si rozmyslite, ako bude vaša krajina vyzerať. Namiešajte si farby s ktorými sa stretávate aj v prírode a začnite ich pomaly pridávať na papier. Na záver si dokončite detaily – kmeň stromu, kvety, vtáky... pomocou štetca

               

              Na budúcu hodinu budete potrebovať:

              Giocondy, alebbo voskovky,

              výkres

              kartón

              nožnice

              lepidlo

               

            • II.st., prípravka 21.04.2021

              22. 4. 2021

              Zadanie z online hodiny

               

              Téma - TAJOMSTVO 

              Na čiernu vyškrabovaciu fóliu, vyri svoje ,,tajomstvo,,. 

              Fóliu ste dostali v balíčkoch, ale viete si ju zhotoviť aj sami. Na výkres si nasiete ľubovoľné farebné plochy pomocou mastných voskoviek a následne pretrete tušom. Keď zaschne môžete sa pustiť do práce. Vyškrabovať môžete čímkoľvek ostrým a môžete striedať škálu rôznych hrubostí.

              Tajomstvo môžete zobraziť metaforicky, alebo ako príbeh, ilustráciu a môže byť aj vymyslené. Všetko je na vašej fantázií. Využívajte rôzne šrafúry a ich hustotu na tieňovanie. Nezabudnite, že robíte, akoby negatív a to čo vyškrabete bude svetlé.

              Pozrite si rôzne prístupy a inšpirujte sa. Ak niekto nemá fóliu, môžete si ju vyrobiť, alebo mi zavolajte a samozrejme vám takú dám. Nezabudnite poslať svoje diela :)

               

            • I. stupeň - Jan Švankmajer

              21. 4. 2021

              Nahliadnite spolu s nami do kabinetu Jana Švankmajera, známeho českého režiséra, scénografa a výtvarníka. Vydajte sa na prehliadku múzeom pozoruhodných zverov a namaľujte si toho svojho. Pospájajte rôzne druhy zvierat a spravte jedného superzvera. Môže to byť hmyz, vodný živočích alebo plaz. Pozrite si aj Švankmajerov krátky film.

              Práce žiakov

            • II.st., prípravka 14.4.2021

              14. 4. 2021

              Namaľuj portrét, inšpiruj sa predlohou. Farby používaj plošne, môžeš zvoliť škálu aj mimo reality, ale vychádzaj z reálneho základu. Maľovať môžeš aj na farebný papier A3. Dokončený portrét odfoť a pošli do stredy Zdene :).

              Na ďalšiu hodinu si priprav vyškrabávaciu fóliu. Môžeš si ju aj vyrobiť. Nanešieš veľkú vrstvu farbných voskoviek na papier a nasledne premaľuješ voskovky čiernym tušom. Môžeš mi aj zavolať a vyškrabávací výkres ti dám.

               

              Práce žiakov

              Malí žiaci

            • I. stupeň - Moj svet, moja planéta

              14. 4. 2021

              Inšpirujme sa spoločne povrchom vesmírnych telies a vydajme sa objavovať neprebádané zákutia našej galaxie. Ako by vyzerala planéta, na ktorej by ste chceli pristáť? Aký by mala povrch? Bola by plná jazier a morí, alebo sladkých nanukov či ľadových jaskýň...

              Hraj sa s papierom – skladaj, krč, strihaj, lep  a vytvor svoju vysnívanú planétu. 

              Obrázky nám pošli :)

            • Návrat do škôl 04/2021

              12. 4. 2021

              V zmysle rozhodnutí Pandemickej komisie vlády SR, Ústredného krízového štábu, vlády SR v uznesení, Úradu verejného zdravotníctva SR, rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a podľa pravidiel COVID AUTOMATU vydaného Ministerstvom zdravotníctva SR s ohľadom na epidemiologickú situáciu COVID-19 na území Slovenskej republiky vyučujeme naďalej dištančnou formou podľa rozvrhu. Prezenčne budeme učiť, až keď náš okres bude ružový. Pozrite infografiky, link pod obrázkom.

              Vzdelávanie v zmiešaných skupinách nie je toho času možné.

              Cit. z usmernenia

              "12 Základná umelecká škola Základná umelecká škola má možnosť, ako je uvedené v tabuľke č. 1, vzdelávať prezenčne v individuálnej forme výučby s výnimkou spevu a dychových hudobných nástrojov. Tie, spolu so skupinovou formou výučby, realizuje dištančne. Prezenčné vzdelávanie je umožnené len žiakom, ktorí sú vo veku žiakov 1. stupňa ZŠ."

          • Divá

          • Slnko Records nám darovali perfektné CDčká s úžasnou slovenskou hudbou. Naši študenti sa veľmi potešili. Niektorí na hudbu maľovali, niektorí vytvorili svoje prvé animácie. Na výtvarnej nám znela skvelá hudba od rôznych autorov. 

            Ďakujeme Slnko Records za skvelý hudobný zážitok.

          • Malá krajina

          • Ďalší z našich výtvarných počinov k hudbe od Slnko Records. Ďakujeme za hudbu.

          • Jeden dom pre všetkých

          • Tu môžete vidieť naše prvé pokusy o animáciu. My dúfame, že vás pobavia :D

          • Farebný svet


          • all for Jan

          • Našim študentom nie je jedno, čo sa deje v našej krajine. A majú potrebu sa vývtarne vyjadriť. Krátka animácia, z ktorej vás zamrazí.

          • Fér pre život


          • Príbehy z prírody


          • Preteky


          • Kocka a guľôčka


          • Česanie koní


          • Závody


          • Slnko Records projekty

          • Slnko Records nám darovali perfektné CDčká s úžasnou slovenskou hudbou. Naši študenti sa veľmi potešili. Niektorí na hudbu maľovali, niektorí vytvorili svoje prvé animácie. Na výtvarnej nám znela skvelá hudba od rôznych autorov. 

          • Máš umelecké črevo, súťaž Sng

          • Sloboda voľby