• Novinky - aktuálne

            • Čo s burskými orieškami?

              1. 12. 2020

              Aj s burských orieškov sa dajú urobiť ozdôbky. Ale je to ako s panačikmi z gaštanov. Nutná je pomoc rodiča. Potrebujete orechy, tenký drôtik, tempery alebo akrylové farby, permanentné fixky, vatu na fúziky, plť na krídielká, žilinkové drôtiky.

              Je to piplačka, ale výsledok je ozaj roztomilý.

            • Utorok 24.11.2020

              25. 11. 2020

              Henri Julien Felix Rousseau (* 21. máj 1844, Laval, Francúzsko - † 2. september 1910, Paríž) bol francúzsky naivný maliar, pôvodným zamestnaním colník, čo bola zároveň aj jeho prezývka (Le Douanier).

              Bol samouk, maľoval ako amatér. V jeho obrazoch sa spája naivná forma podania s prenikavým maliarskym a básnickým videním. Maľoval svoje okolie i vysnívané exotické námety.

              Henri Rousseau je považovaný za otca naivných maliarov novšej doby. Mnohí umelci ho považovali za nevzdelaného a jeho zdanlivo detinský štýl mal veľa kritikov. Obrazmi boli pohoršení a šokovaní nielen kritici, ale aj obyčajní ľudia. Zosmiešňovali ich a vyjadrovali sa, že maľuje ako dieťa. Tento zvláštny štýl maľby bol však inšpiráciou pre veľa ďalších umelcov - Picassa, Delaunaya, Apollinaire a iných. Vážnejšie sa začal venovať maľbe až po štyridsiatke. Tvoriť môžeme začať v kažsom veku.

              zadanie:

              Určite má vaša maminka doma nejaké kochlíkové kvety. Sadnite si k nim a pozorujte ich. Predstavte si, že tie kvety sú vlastne nejaká miniatúra lesa či džungle. Namaˇôlujte ich na výkres a dotvorte zvieratami a kvetmi podľa vlastnej fantázie. Obrázok odfoďte a pošlite. Inšpirujte sa dielom maliara.

              Vaše práce

          • Streda 18.11.2020
            • Streda 18.11.2020

              18. 11. 2020
              • Nakresli a vytieňuj podľa zrkadielka svoje ústa (zpredu, poloprofil, grimasa).
              • Namaľuj alebo nakresli čokoľvek ďalšie podľa svojho výberu. Keď nevieš čo, trénuj kreslenie a tieňovanie vajíčka.
              • Na budúcu hodinu si priprav mäkké ceruzky, výkres A3, podložku, zrkadielko a pripoj sa webkamerou. Kreslíme online.
            • Utorok 10.11.2020

              18. 11. 2020

              Postav si podla nejakého obrázku, alebo podľa vlastnej fantázie pred seba zátišie aspoň z troch predmetov. Vezmi si noviny a z nich vymodeluj predmety, ktoré vidíš. Predmety nalep na výkres tak, ako ich vidíš na svojom zátiší. Obrázok môžeš dofarbiť vodovými farbami.

              Práce našich žiačikov

            • streda 11.11.2020

              11. 11. 2020

              Zadanie pre starších žiakov 

              • všetci - nakresli dve vajíčka, poriadne vytieňuj, môžeš si pomôcť umelým osvetlením.
              • namaľuj štúdiu rastliny (tempera, akvarel), kompozícia podľa vlastnej fantázie (realisticky - abstraktne)
              • Andrej - A4, štúdia oka, A3 - dve oči - umistnenie v tvari
              • Igor - detailna kresba autoportrétu z podhľadu, plus kvet, viď popis hore

              Práce žiakov

            • Utorok 3.11.2020 - ilustrácia

              4. 11. 2020

              Viete čo sú ilustrácie? Áno, sú to obrazy, ktoré zobrazuú časť prebiehajúceho deja napríklad z rozprávky. Porozmýšľaj nad svojou obľúbenou rozprávkou. Nad takou, kde je nejaký hrdina. Skús urobiť vlastnú ilustráciu. Podmienkou však je, že vymeníš úlohy hlavným hrdinom. Čo ak princezná zachraňuje princa, alebo kozliatka zjedia vlka? Ako by to vyzeralo? Skús svoju fantáziu zobraziť ľubovolnými farbičkami. Inšpiruj sa obrázkami našich a zahraničných ilustrátorov. Sú to naozaj krásne diela. Čo povieš?

               

              PS: A nezabudni si na budúcu hodinu pripraviť noviny, časopisy, prípadne farebné papiere, lepidlo a výkres

              A tako vyzerajú hrdinovia inak :)

            • Utorok 27.10.2020 - Alexander Calder

              26. 10. 2020

              Alexander Calder  22 júla 1898 - 11 novembra 1976) bol americký sochár , ktorý je najlepšie známy pre jeho inovatívne kinetické sochy poháňané vzdušnými prúdmi, alebo dotykom ruky. Tieto "mobily" ako ich volal začal Calder vyrábať, keď sa  stretol s Pietom Mondrianom a nadchol sa pre abstraknté umenie. Neskôr, keď sa presťahoval do New Yorku sa začal venovať výrobe monumentálnych sôch, napríklad pre Kennedyho letisko. Tieto sa volali "stabil", ako protiklad k jeho pohyblivým sochám. 

               

              Zadanie:

              1. Pripav si ceruzku, akékoľvek farby, nožnice, kartón, ktorý vieš prestrihnúť, prípadne hrubší výkres.
              2. Mysli na to, že aby tvoja socha stála, musí mať stabilnú základňu. Zvoľ si napríklad trojuholníkovú základňu podľa obrázku 1-4. Pásik papiera nastrihneš na oboch koncoch do polovice a konce spojíš podľa obrázku. 
              3. Nakresli ľubovolné tvary. Vystrihni ich a nastrihni  zárezmi
              4. Tvary pospájaj tak, aby ti objekt akokoľvek stál v prirestore
              5. Tvary rozober a vyfarbi z oboch strán
              6. Vystavaj si znova svoju sochu. Môžeš ju stavať ľubovoľne s ňou experimentovať.
              7. Obrázok odfoť a pošli mi na mail. 

              S témou sme trošku bojovali. iné je učiť prezenčne a iné dištančnou formou. Nie každý má k dispozícii doma kompletnú výtvarnú výbavu. Ale naši malí žiaci sa dokážiu popasovať pekne s každým zadaním. Poslali nám svoje veľdiela. A nám sa veľmi páčia.

          • Streda 28.10.2020
            • Streda 28.10.2020

              21. 10. 2020

              Zadanie pre prípravku na SŠ a VŠ, plus mladší žiaci

              práce poslať mailom do stredy do 12,00

              Vyberiete si nejakého umelca, ktorý sa vám páči, ktorý maľoval historické portréty, polfigúru. Portrét premaľujete vašim štýlom. Ale miesto tváre z originálneho obrazu, namaľujete do portrétu vlastnú tvár.

              Technika: tempera, akvarel, použite formát A3, najlepšie akvarelový papier (lacný blok majú aj v  obchode Tiger), papier si oblepte žltou papierovou páskou aby sa nevlnil.

               

              David - dokončí okrem toho aj zátišie: prosím pamätaj na limit, netreba vykreslovať veci viac ako hodinu a pol, na prijimačkách nebudeš mať viac času a budem sa veľmi tešiť ak stihneš toho viac.

              Mladší žiaci - Zoja, Nina, Karolína, Lea, Katka, Agátka a ďalší - máte na výber

              - namaľujte portrét podľa predlohy, nejakú známu osobnosť výtvarného umenia podľa jej autoportrétu, alebo nejakú historickú osobnosť 

              - alebo skúsite tému pre prípravkárov, čo je popísaná hore

              Práce žiakov

            • Utorok 20.10.2020 online, jesenná krajina

              20. 10. 2020

              Zadanie pre mladších žiakov (1-5 ročník):

              Všímaj si krajinu okolo seba. Chodievaš do lesa či do parku?  Pozeráš sa z okna, keď si na chalupe? Alebo keď si doma v izbičke? Porozprávaj čo vidíš. Je jeseň. Aké farby má jeseň? Akú farbu má jesenné lístie? Ako sa cítiš? Máš jeseň rád či rada? Teší ťa dážď? čo sa deje vonku ak fúka silný vietor? Skáčeš do kaluže keď prší? Zbieraš listy? Tešia ťa farby jesene?

              Skús namaľovať jesennú krajinu podľa tvojich predstáv. Môžeš sa inšpirovať jesennými obrázkami. A nezabudni nám tvoje diela poslať na email.

              Obrázky pre inšpiráciu

              A počkáme si, až nám rodičia pošlú diela svojich detí v lepšom rozlíšení :)

          • Streda 21.10.2020
            • Streda 21.10.2020

              14. 10. 2020

              Do stredy do 12,00 poslať na mail szus.vytvarna@gmail.com svoje hotové, alebo aj rozrobené výtvarné práce. Potom ich ľahšie skonzultujeme. Stretávať sa budeme online každú stredu o 17,00 cez link, čo so vám poslala. 

              Čo potrebuješ mať doma:

              uhlík, vodovky, tempery alebo akrylové farby, mäkké ceruzky, výkresy A3, výkres akvarelový, žltú papierovú pásku na prilepenie výkresu (majú vo farby laky aj papiernictvach). 

              Zadanie I. - všetci z prípravky, žiadci od 6 ročníka hore

              Postav si zátišie z piatich ľubovolných predmetov. Výkres A3 si rozdel na polovicu. V prvej polovici bude časť kresleného zátišia zobrazená realisticky, vytieňovaná,vyšrafovaná. V druhej polovici bude druhá časť toho istého zátišia zobrazená vašim výtvarným štýlom. Môžete sa inšpirovať izmami (kubizmus, impresionizmus, fauvizmus,....), alebo (čo by sme najradšej) sa zameriate na vlastný výtvarný prejav. Túto polovicu zátišia môžete roztrieštiť, akokoľvek vizuálne vyskladať, posunúť mimo reality v rámci svojej fantázie a svojho prejavu.

              Pozor na tieňovanie, šrafúry, vždy si od práce odstúpte, myslite na to čo by vám povedala Dianka, dávajte pozor na proporcie, vzájomné vzťahy, perspektívu, rozloženie do formátu.

              Indivindy úlohy:

              Igor - dokončiť rozrobené práce, zaslať plán projektu

              Ema - reálna kresba, v hlavnej úlohe perspektíva, bez čiernej farby

              Zlata - krajinomaľba, reprodukcia - temperou, suchým pastelom. Zaslať prácu aj predlohu. 

              David - k zadaniu I aj portrét v ceruzke, uhlíkom. 

              Ostatní - každá práca navyše poteší :)

               

              Teším sa na vaše práce

            • Frida Kahlo - ak chceš tvoriť a nevieš čo

              14. 10. 2020

              Frida Kahlo sa narodila v Mexiku v roku 1907(+1954). Detstvo trávila vo svojom rodnom dome La Casa Azul, ktorý je dnes známy aj ako Modrý dom a predstavuje maliarkine múzeum. Frida mala s otcom veľmi pekný vzťah. Už od detstva trpela vážnymi zdravotnými problémami. Akoby mala Frida málo zdravotných komplikácií, v roku 1925 bola účastníčkou vážnej dopravnej nehody, keď do autobusu, v ktorom sa viezla so svojím vtedajším priateľom vrazila električka. Ťažké zranenia ju ako osemnásťročnú na dlhé mesiace pripútali na lôžko. Frida podstúpila celkovo viac ako 35 operácií, a aby nemyslela na bolesť a rýchlejšie jej ubehol čas strávený bez pohybu, na radu svojho otca začala maľovať. Svojej milovanej dcére priniesol olejové farby, štetce a špeciálne upravený stojan a práve týmto svojím krokom dal svetu jednu z najuznávanejších ženských maliarok.

              Kahlo vďaka blízkosti zrkadla maľovala autoportréty a takto ich zdôvodnila: „Maľujem seba, pretože trávim veľa času sama, a tiež som osobou, ktorú najlepšie poznám.“ Štýl jej farebnej tvorby s prvkami mexického ľudového umenia sa pohyboval na hraniciach realizmu, symbolizmu a v neskoršom období aj surrealizmu a celkovo po sebe zanechala viac ako 200 obrazov. Jej obrazy znázorňovali jej utrpenie, ale zároveň aj obrovskú guráž a odhodlanie.

              Zadanie 1-4 ročník:

              Nakresli svoj autoportrét. Autoportrét je, keď umelec (ty) maľuješ sám seba. Skús namaľovať sámú sama seba a nakresli k svoju autoportrétu aj to, čo romíš či más rád / rada. Poprpos rodičov, aby obrázok odfotili na mobil a poslali mi ho do mailu.

              Zadanie  žiaci 5-6 ročník:

              Umelci nám prostredníctvom tvorby rozprávajú príbeh. Niekedy aj o vlastnej identite. Fridu inšpiroval jej vlastný dramatický život, ktorý preniesla maľbou na plátna.

              Na obraze kde má tŕňový náhrdenlík zobrazuje ako sa cíti. Motýle a vážky ale zároveň predstavujú nový život a nádej. Podľa niektorých historikov umenia chcela Kahlo vykresliť, že bola vzkriesená a týmto obrazom začala nový život. Ako symbol tohto názoru zaujal miesto v jej náhrdelníku kolibrík. Kolibrík symbolizuje nádej a veľa šťastia v mexickej kultúre. Publikum si však môže všimnúť čiernu mačku známu ako symbol smoly, ktorá zaujme miesto za pravým ramenom Kahla . Rôzne interpretácie ponúkajú, že prívesok kolibrík odkazuje na Huitzilopochtli, aztéckeho boha vojny, ktorý Kahlo vnútorne zraňuje.

              Obraz s ostrihanými vlasmi namaľovala po rozchode so svojim mužom Diegom Riverom, ktorý bol tiež významným mexickým maliarom. Diego mal rád jej dlhé vlasy a farebné oblečenie. Frida sa namaľovala ostrihaná a v sivom obleku. Z obrazu sa vytratila farebnosť tak typická pre jej život.

              Namaľuj svoj autoportrét z každodenného života. Vyjadri svoju emóciu. Pokús sa symbolmi zobraziť čo ťa teší, čo ťa rozosmúti. Porozmýšľaj, aké farby zvolíš, aby si lepšie zobrazil emóciu.

              Materiál: tempery, olej, voskovky, formát A3. Pošli mi fotku do mailu.

               

               

              Casa Azul Frida Kahlo - Mexico City

              Frida Kahlo a Diego Rivera, Frida po rozvode s Diegom

              Frida Kahlo - autoportrét

            • utorok 13.10.2020, online - Kacušika Hokusai

              13. 10. 2020

              pôvodne zrejme Hokusai Kawamura (* október-november 1760, Edo) – † 10. máj 1849) bol japonský umelec, maliar a drevorytec z obdobia Edo, ktorý sa narodil v dnešnom Tokiu.

              Je autorom známeho 13-dielneho ilustrovaného diela „Hokusai manga“ a slávnej zbierky farebných tlačí „36 pohľadov na horu Fudži“ (bola vytvorená okolo rokov 1823-1829). Hokusai je považovaný za jedného z najtalentovanejších predstaviteľov umeleckého hnutia ukiyo-e (žáner farebnej tlače pomocu drevených doštičiek, alebo kociek, ktorý sa používal medzi 17. a 20. storočím) alebo „obrazov plávajúceho sveta“ (prechodné hľadanie potešenia, napr. vo svete divadiel, reštaurácií, čajovní, kurtizán a gejší). 

              Vďaka vysokému veku, ktorého sa Hokusai dožil, tvoril umelecky veľmi dlho, no svoje najdôležitejšie a najslávnejšie diela vytvoril až po 60. roku života. Jeho najslávnejšia práca je séria farebných drevotlačí 36 pohľadov na horu Fudži vytvorená v rokoch 1826  1833. Séria pozostávala pôvodne zo 46 obrazov (10 ďalších bolo neskôr pridaných, kvôli nadšenému prijatiu umeleckej série verejnosťou) zobrazujúcich kvety, vtáky a scenérie z legiend alebo každodenného života v spojení so zobrazením hory Fudži v pozadí námetu.

              Rozsahovo najväčšou prácou Hokusaia je 15-dielna obrázová zbierka Hokusai Manga, preplnená dômyselnými umeleckými zobrazeniami a charakterovými skicami, ktorá bola uverejnená v roku 1814. Štýl výtvarného zobrazovania nachádzajúci sa v tejto zbierke sa často považuje za hlavnú tvorivú inšpiráciu pre moderný štýl kresby uplatňovanej v súčasných japonských komiksoch manga.

              Hokusaiove umenie bolo dôležitým zdrojom inšpirácie pre mnohých európskych impresionistov akými boli Claude Monet, alebo americký umelec James McNeill Whistler. Hokusai aj Hiroshige výrazne ovplyvnili podobu celosvetovej krajinomaľby. Napokon, Hokusaiovo meno je nezmazateľne zapísané vo Whistlerovej práci.

              zdroj: Wikipedia

              Zadanie - malí žiaci - 1-4 ročník:

              Pozri sa na obrázky hory Fudži. Je stále rovnaká? Aké sú v obrázkoch rozdiely? Aké ferby umelec používa? Aká nálada ide na teba z obrázku? 

              Postav si pred seba nejaký predmet. Môže to byť hrnček, váza, hračka, kvet, čokoľvek. Nakresli predmet ceruzkou na papier. Porozmýšľaj, či predmet nakreslíš na výšku, alebo na šírku. Nezabudni nakresliť predmet aj s tým, čo stojí okolo neho. Potom sa presuň a nakresli na druhý výkres ten istý predmet z iného pohľadu.S predmetom nehýb. Sleduj ako vyzerá z iného uhla pohľadu. Je na ňom niečo iné? Vyzerá inak? Ako? Opíš čo vidíš slovami. Svoje dielo vyfarbi vodovými farbami. Fotografiu svojho diela mi pošli do mailu a ja ho uverejním tu na stránku. Veselé tvorenie

              Hokusai

              Bežné veci okolo nás z iných uhľov pohľadu, malinkí žiaci, online vyučovanie

          • Vyučovanie od 12.10.2020
            • Vyučovanie od 12.10.2020

              11. 10. 2020

              Vážení rodičia, učitelia a žiaci,

              na základe dnešného rozhodnutia Ústredného krízového štábu, ktoré práve prebieha a výsledky ktorého boli prezentované zatiaľ len čiastočne (tlačovka  pána ministra Branislava Grohlinga,  MŠVVaŠ SR)  vám oznamujeme nemilú správu. 

              ZUŠky budú mať od pondelka dočasne pozastavené prezenčné vzdelávanie v skupinách (viď rozhodnutie dole)

              Okolnosti nám neprajú, pozastavenie prezenčného vzdelávanie je dočasné. Dôvodom sú opatrenia proti šíreniu COVID-19, nakoľko v ZUŠkách sa zmiešavajú deti z rôznych škôl.

              Po uvoľnení opatrení rozhodne budeme pokračovať v našom tvorení ďalej. Ďalšie informácie sledujte prosim tu,  na našej webovej stránke.

              Nabiehame samozrejme opäť na dištančnú formu vzdelávania cez Webex nasledovne:

              menší žiaci -utorok 17,00 cez WEBEX , vyučujúca Paulina Zolnianska (1-4 ročník)

              prípravka - streda 17,00 cez webex, vyučujúca Diana Elischerová (od V ročníka vyššie)

              Link na vzdelávanie zasielame všetkým, čo majú splnenú povinnosť platby. V prípade záujmu ma prosím kontaktujte mailom. 

              Táto situácia ani pre nás nie je ľahká, ale som presvedčná, že s vašou podporou ju zvládneme.

              Vopred vám ďakujem za pochopenie a zostaňte zdraví. 

              Zdena Némethyová

          • Organizácia vzdelávania od 1.10.2020
            • Organizácia vzdelávania od 1.10.2020

              1. 10. 2020

              Pokyny upravujúce podmienky vzdelávania vo výtvarnom odbore na obdobie školského roka 2020/2021

              - informácie pre zákonných zástupcov a žiakov

              - organizácia výchovno-vzdelávacieho procesu

              - opatrenia kvôli prevencii k zamedzeniu šírenia nákazy od 1.10.2020

              Plné znenie pokynov nájdete kliknutím na odkaz nižšie.

               

              Dôležité - oznam zriaďovateľa:

               

              Vážení rodičia,

              na základe rozhodnutia riaditeľky ZŠ Hlboká v súvislosti s novým Usmernením k postupu škôl a školských zariadení pri realizácii výchovno-vzdelávacieho procesu počas mimoriadnej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 z 30.9.2020 sa vzdelávanie vo výtvarnom odbore na pobočke Hlboká nesmie až do odvolania realizovať.

              Som si vedomá vypätej situácie na tejto pobočke. Je mi veľmi ťažko, keď si uvedomím, že po 20tich rokoch pôsobenia na tejto škole nemožeme nateraz pokračovať v našej činnosti. Mojou snahou bolo s enormným nasadením od počiatku zabezpečiť vzdelávací proces vo výtvarnej výchove pri dodržaní všetkých odporúčaní.

              Žiaľ jedinou možnosťou ktorú teraz mám je, že ponúkam prihláseným žiakom náhradný termín v priestoroch Vajnorská 19 každý štvrtok od 15,00 za dodržania prísnych hygienických opatrení. Termín začatia je zatiaľ stanovený na 8.10.2020. Záujemci sa musia nahlásiť.

              Zmeny sa žiaľ týkajú aj ostatných pobočiek, sledujte prosím odkazy nižšie, kedy v časti organizácia tried budú skupiny po dohovore s Vami znovu prerozdelené. Zdravie musí zostať našou prioritou.

              Vopred vám ďakujem za pochopenie. 

               

              Zdena Némethyová, zriaďovateľ SZUŠ

               

              Kompletné znenie Usmernenia k postupu škôl a školských zariadení pri realizácii vývchovno-vzdelávacieho procesu počas mimoriadnej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19

              Pokyny pre rodičov, žiakov a pedagogických zamestnancov

              Príloha - Vyhlásenie zákonného zástupcu

              Organizácia tried - na prerozdelení skupín pracujeme, možné zmeny - stav k 1.10.

            • Ako učíme - dôležité informácie

              21. 9. 2020

              Do konca októbra sa v zmysle nariadení ÚVZ neodporúča združovanie detí v triedach. Z tohto dôvodu prebieha u nás vyučovanie počas priaznivého počasia zatiaľ v exteréri v rozdelených skupinách, s výnimkou pobočky Hlboká, kde by sme mali začať vyučovať od 1.10. Prosím sledujte aktuálne oznamy.

              Každé dieťa musí mať rúško a odporúčam vlastnú zásteru a fľašku s vodou. Školské zástery z hygienických dôvodov neposkytujeme. Rodič je povinný na prvú hodinu poslať po dieťati vypísané tlačivá - viď novinku nižšie. Rodičom sa povoľuje vstup do priestorov školy iba s výnimkou od riaditeľa.

              Pondelok, pobočka Bajkalská  - učíme sa v altánkoch v exteriéri, v príprade nepriaznivého počasia v ateliéri 1sg.

              Utorok, pobočka Bajkalská  - učíme v altánkoch v exteriéri, v príprade nepriaznivého počasia v ateliéri 1sg.

              Streda, Vajnorská  - učíme sa na terase, ak sa neviete dozvoniť, volajte. 

              Štvrtok, Hlboká - vyučovanie by malo začať 1.10., prosím sledujte aktuálne oznamy.

              V prípade zlého počasia aby sme zabránili zmiešavaniu skupín, budú žiaci navštevovať vývtarnú v rozdelených skupinách v párny a nepárny týždeň, podľa tried. Zoznamy uverejníme v novinkách.

              Ak vyučovanie nebude z dôvôdu nariadení možné, prechádzame na dištančné vzdelávanie tak, ako v minulom školskom roku.

               

              V prípade otázok volajte 0915 808 807, píšte na szus.vytvarna@gmail.com

              Sledujte ďalšie info dole

               

          • Školský rok 2020/2021
            • Školský rok 2020/2021

              24. 8. 2020

              Vážení rodičia, 

              školský rok 2020/2021 otvárame v zmysle nariadení MŠ SR. Prosím sledujte aktualizácie v časti NOVINKY.

               

              Termíny vzdelávania vo výtvarnom odbore:

              • pondelok 15,00 - ateliér 1sg. Bajkalská 20,  1-3 ročník (prihlásených žiakov si vyzdvihneme v družine)
              • utorok 15,00 - ateliér 1sg. Bajkalská 20 od 4 ročníka vyššie - termín je už plne obsadený
              • streda 15,00 - pobočka Vajnorská 19 - termín je už  plne obsadený
              • streda 17,00 - pobočka Vajnorská 19, prípravka na SŠ a VŠ umeleckého smeru - termín je plne obsadený
              • štvrtok 14,00 - pobočka ZŠ Hlboká 4, od 1 ročníka vyššie (prihlásených žiakov si vyzdvihneme v družine) - Predpoklad začiatku vyučovania na tejto pobočke je od 1.10.2020

               

              PRIHLÁŠKU vypíšete aj TU

               

              POZOR - AKTUALIZÁCIA 20.9.2020

              Nakoľko je v budovách škôl na našich elokovaných pracoviskách od obmedzený pohyb pre zákonných zástupcov dieťaťa, zápis je potrebné absolvovať elektronickou formou. Všetky vypísané tlačivá podpíšte a odovzdajte vyučujúcemu na prvej hodine výtvarnej výchovy (pošlite scan, prípadne foto na mailovú adresu školy).

              V prípade potreby konzultujte prosím telefonicky na 0915 808 807, alebo mailom na szuz.vytvarna@gmail.com.

              Vyučovanie začína v týždni od 14.9.2020 s výnimkou pobočky na Hlbokej, kde je predpoklad začiatku vyučovania od 1.10.2020. Prosím sledujte však naše stránky, lebo samozrejme je možná zmena podľa aktuálnych opatrení a následných nariadení z dôvodu Covid19. Každý žiak je povinný mať na tvári rúško.


              OPATRENIA COVID-19. 

              Oznam zákonným zástupcom, sprevádzajúcim osobám a žiakom

              Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby, nesmie vstúpiť do priestorov školy.

              Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom

               

              Pred vstupom do ZUŠ je každý žiak povinný mať na tvári rúško a odovzdať okrem tradičnej podpísanej prihlášky, čestného vyhlásenia  aj nasledujúce vyplnené a podpísané tlačivá

              1.  Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti
              2. Zdravotný dotazník a Vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa

              Tlačivá sú k dispozícii dole, v odkazoch. Bez odovzdania uvedených tlačív nebude žiakovi umožnený vstup do budovy školy.

               

              Poprosíme Vás o súčinnosť a pochopenie. Ďakujeme a tešíme sa na Vás i Vaše deti.

              Vyhlásenie vytlačte, vypíšte a prineste na prvú hodinu prosím

              Zdravotný dotazník vytlačte, vypíšte a prineste na prvú hodinu prosím

              Tu nájdete informácie k vypísaniu prihlášky

          • Divá

          • Slnko Records nám darovali perfektné CDčká s úžasnou slovenskou hudbou. Naši študenti sa veľmi potešili. Niektorí na hudbu maľovali, niektorí vytvorili svoje prvé animácie. Na výtvarnej nám znela skvelá hudba od rôznych autorov. 

            Ďakujeme Slnko Records za skvelý hudobný zážitok.

          • Malá krajina

          • Ďalší z našich výtvarných počinov k hudbe od Slnko Records. Ďakujeme za hudbu.

          • Jeden dom pre všetkých

          • Tu môžete vidieť naše prvé pokusy o animáciu. My dúfame, že vás pobavia :D

          • Farebný svet


          • all for Jan

          • Našim študentom nie je jedno, čo sa deje v našej krajine. A majú potrebu sa vývtarne vyjadriť. Krátka animácia, z ktorej vás zamrazí.

          • Fér pre život


          • Príbehy z prírody


          • Preteky


          • Kocka a guľôčka


          • Česanie koní


          • Závody


          • Slnko Records projekty

          • Slnko Records nám darovali perfektné CDčká s úžasnou slovenskou hudbou. Naši študenti sa veľmi potešili. Niektorí na hudbu maľovali, niektorí vytvorili svoje prvé animácie. Na výtvarnej nám znela skvelá hudba od rôznych autorov. 

          • Máš umelecké črevo, súťaž Sng

          • Sloboda voľby